,

Hyseni: O marrëveshje me njohje reciproke brenda 12 muajve me Serbinë, o dështon dialogu

Skënder Hyseni, koordinator shtetëror për dialog ka thënë se Brenda 12 muajve duhet dhe do të ketë marrëveshje finale me Serbinë.

Hyseni ka thënë në “Rubikon” se nëse nuk ndodh kjo, atëherë procesi do të dështojë.

‘’Brenda 12 muajve do të ketë marrëveshje me Serbinë, me njohje reciproke, ose ky proces do të dështojë’’.

‘’Cdo gjë flet për një moment që Kosova dhe Serbia duhet ta grabisin. Momentum për të cuar gjërat përpara. Cdo zvarritje premton dështim. Nuk e di cka ka kuptu Serbia, por nëse e ka me gjithë mend integrimin në BE, duhet ta bëjë’’.

Related Posts