Himni i UÇK-së nuk është i “Shqipërisë së madhe”, por i Shqipërisë etnike

Prof.Dr. Mehdi HYSENI

Të mos dezinformohen, të mos frikësohen dhe të mos trazohen ambasadorët e huaj në Prishtinë, kinse nga “rreziku” i trilluar dhe i fantazuar “Shqipëria e Madhe”, sepse kjo  “armë atomike” është prodhuar për mbrojtjen e interesave kolonialiste, neokolonialiste dhe militariste të Serbisë së Madhe  në tokat autoktone të SHQIPËRISË ETNIKE, të cilën  që nga shekulli XIX e quajnë “Velika Albanija-Shqipëria e Madhe”!?

*** UÇK-ja mbrohet në Kosovë, JO në Hagë  e as në Nyrnberg .

Prandaj, veteranët e Kosovës, duhet të demantojnë  dhe të  përtrollisin shpifjen ordinere serbe dhe proserbe, se gjoja BETIMI I UÇK-së qenka bërë për njëfarë “Shqipërie të Madhe”, të falsifikuar, të fabrikuar dhe të imagjinuar nga çetnikët kolonialistë  dhe hegjemonistë të “Serbisë së Madhe” të Jovan Stratimiroiviqit, të Vuk Karaxhiqit, të Jovan Cvijiqit, të Vladan Gjorgjeviqit, të Nikola Pashiqit, të Vasa Qubriloviqit, të Ivo Andriqit, të Dobrica Qosiqit, të Vojislav Sheshelit, të Slobodan Milosheviqit, të Aleksandar Vuçiqit, të Ivica  Daçiqit, të Aleksandar Vulinit, të Marko Gjuriqit….etj. Kjo është industria e prodhimimit të produktit “Velika Albanija”, e cila, as historikisht, as de fakto e as de jure nuk ka figuruar në Gadishullin Ilirik (ballkanik).

Derisa Kuvendi i Republikës së Kosovës ka miratuar Ligjin mbi UÇK-në dhe betimin e saj historik, çlirimtar kombëtar dhe atdhetar shqiptar, askush nuk ka të drejtë ta kontestojë, ta sofistikojë dhe ta mohojë sikurse serbomëdhenjtë vrastarë të mbi 2000 ushtarëve të UÇK-së dhe të mbi 11 mijë shqiptarëve të tjerë civilë, në emër të  “Velika Srbija” (1989-1999).

Vetëm maskarenjtë, idiotët, zagarët dhe klyshët e agjenturave serbo-ruse, të ndërsyer nga Beogradi dhe nga Moska, mund ta kontestojnë Ligjin për UÇK-në, të miratuar nga Kuvendi i Republikës së Kosovës, se shqiptarët e vërtetë jo kurrën e kurrës, sepse Betimi i UÇK-së nuk përmban asnjë element të trilluar dhe të shpifur të së ashtuquajturës “Shqipëria e Madhe” , ngase as në tokë e as në qiell nuk ekziston  një ngrehinë  e tillë, e trilluar nga kuazishkenca, nga politika, nga propaganda dhe nga Kisha Ortodokse Serbe antishqiptare dhe anti-SHQIPËRI ETNIKE.

Prandaj, spiunët e vegjël dhe të mëdhenj  shqipfolës të shërbimeve dhe të agjneturave të ndryshme antishqiptare në Kosovë, nuk kanë pse t’i trazojnë dhe t’i frikësojnë përfaqësuesit e ambasadave të huaja në Prishtinë, sepse ata 100 herë më mirë e dinë (sesa spiunët endacakë shqipfolës) se ç’do të thotë “Shqipëri e Madhe” dhe, kush , ku, kur, pse dhe për çfarë qëllimesh dhe interesash e ka fabrikuar atë në kurrizin e mohimit të  identitetit nacional, territorial dhe shtetëror të kombit shqiptar dhe të Shqipërisë Etnike në Ballkan . Këtë të vërtetë historike (1878-2020) e dinë edhe Evropa e sotme, edhe ambasadorët e saj në Kosovë, edhe Amerika jonë mike.

Prandaj, e përshëndesim dhe gjithanshmërisht e mbështesim vendimin e Kuvendit të Kosovës, që ka miratuar Ligjin për UÇK-në dhe betimin e saj për Shqipërinë Etnike, e cila as historikisht, as kombëtarisht, as shkencërisht, as ligjërisht nuk njeh kurrfarë “Shqipërie të madhe”, sepse kjo nuk “banon” as në mendjen, as në shpirtin, as në zemrën e asnjë shqiptari qoftë brenda apo jashtë SHQIPËRISË ETNIKE. Kjo është djepi, shtrati dhe foleja e mbarë kombit shqiptar për çlirimin, për shpëtimin dhe për bashkimin e së cilës shqiptarët kanë luftuar brez pas brezi, jo vetëm UÇK-ja dhe dëshmorët e heronjtë e saj, siç ishin Adem Jashari, Hamzë e Shaban Jashari, Zahir Pajaziti, Ilir Konushefci, Agim  Ramadani, Fehmi e Gjevë Lladrofci, Luan haradinaj, Adrian Krasniqi, Sali Çeku…e qindra e mijëra luftëtarë të tjerë të rënë dhe të gjallë, që me gjakun dhe me sakrificëne  e tyre mbinjerëzore çliruan dhe pavarësuan Kosovën e Shqipërisë Etnike. Kjo është shtëpia jonë, JO “Velika Albanija” e trilluar dhe e fabrikuar nga “Velika Srbija” dhe nga  spiunët e saj shqipfolës !

Pra, maskarenjtë dhe bishtat e “Velika Srbija” me gënjeshtrat dhe me shpifjet e tyre politiko-propagandistike antishqiptare, kot e kanë se me armën e tyre-“Velika Albanija”, kurrë nuk do t’ia arijnë qëllimit të tyre të ndyrë anticivilizues, kolonialist dhe imperialist, që t’i heshtin  dhe t’i ftohin shqiptarët e vërtetë nga kërkesa e tyre e drejtë nayrore, historike dhe kombëtare  dhe ndërkombëtare për rikthimin e territorve të tyre të Shqipërisë Etnike. Kjo është përmbajtja e BETIMIT TË FLAMURIT TË UÇK-së, jo “Velika Albanija”,   “O, kirenarë, o, gomarë…O, hasana, baraba…”, do t’i mallkonte Fan S.Noli ynë i madh, Rilindësi ynë i shquar shqiptar, po, KU ËSHTË AJO “SHQIPËRI E MADHE”, Perëmdia u mallkoftë ?

Këtë të drejtë natyrore, historike dhe kombëtare shqiptare për bashkimin kombëtar dhe të Shqipërisë Etnike, e dëshmon edhe ky AMANET HISTORIK I PAVDEKSHËM I HEROIT DËSHMOR, ILIR (HALIT) KONUSHEFCI, i cili e flijoi jetën së bashku me Dr. Hazir Malën, duke mos e tradhtuar BETIMIN E UÇK-së:

“KOSOVË-SHQIPËRI,

JEMI GJALLë,

KUR T’JEMI NJË” !

Fundja, kujt i pengon KY HIMN I UÇK-së, prehjen, kënaqësinë, drejtësinë, lirinë dhe ngushëllimin e përjetshëm le ta gjejë nën flamurin e “VELIKA SERBISË-SAMO SLOGA SRBINA SPASHAVA”.  Le ta thyejë qafën, duke mos e tradhtuar betimin e Serbisë së Madhe, dhe Kushtetutën e Serbisë, ku thuhet se “Kosova është Serbi” (2006).

Ky është rreziku më i madh dhe permanent jo vetëm për Kosovën dhe për Shqipërinë Etnike, por për gjithë rajonin ballkanik dhe për sigurinë dhe për paqen e mbarë Evropës. Për këtë ditë e natë, duhet “alarmuar” ambasadat e huaja në Prishtinë, jo për HIMNIN ÇLIRIMTAR KOMBËTAR të UÇK-së, sepse UÇK-ja është mike dhe partnere e denjë e Amerikës dhe e Evropës Perëndimore, që e kanë ndihmuar dhe legalizuar si faktor vendimtar për çlirimin dhe për pavarësimin e Kosovës. Me një fjalë, as BETIMI KOMBËTAR E AS FLAMURI KOMBËTAR I UÇK-së nuk i sfidon e as nuk i rrezikon ambasadat e huja në Kosovë, POR, përpjekjet, provokimet e përditshme dhe përzierja e vazhdueshme 20-vjeçare e Serbisë së Madhe (Velika Srbija) në çështje të brendshme të Republikës së Kosovës, me qëllim të zhbërjes së saj si shtet i pavarur dhe sovran. Këtë e dëshmon edhe shkelja (e qëllimshme, disa herë radhazi) e territorit sovran të Kosovës në komunën e Kamenicës (në Karaçevë dhe në disa fshtra të tjera). Për këto ndërhyrje të paligjshme, spiunët e Serbisë, duhet të alarmojnë popullin, institucionet dhe organet kompetente të shtetit të Kosovës, KFOR-in dhe përfaqësuesit e ambasadave të huaja në Kosovë, JO kinse për “rrezikun” nga “Shqipëria e madhe”, sepse ajo është një “pordhë e ftohtë” e lëshuar me shekuj nga  “Velika Srbija” dhe Kisha Ortodokse Serbe për zhdukjen e shqiptarëve dhe për vrasjen e SHQIPËRISË ETNIKE si “shprehje gjeografike” në Ballkan.

“Velika Srbija” me betimin  racist në flamurin e saj shtetëror  “Samo Sloga Spashava Srbina” ishte, është dhe, do të jetë flaka dhe zjarri I Ballkanit !

Nën këtë betim dhe, me këtë flamur, serbomëdhenjtë kolonialistë, militaristë dhe hegjemonistë me forcë, me agresione, me shpatë, me pushkë, me topa, me gjenocid ndaj shqiptarëve dhe tokave të tyre etnike kanë krijuar  Serbinë e Madhe.

Pra, nga ky  betim i Serbisë së Madhe, edhe sot, edhe  nesër, duhet të frikësohen jo vetëm shqiptarët e kolonizuar, por të gjithë shqiptarët, tërë Ballkani, si dhe tërë Evropa, mbase  “Velika Srbija” është “detonatori” përfalkës i Ballkanit.

Për këtë rrezik potencial, që mund të shprthejë në çdo moment në Kosovë nga ndërhyrja e forcave paramilitare, policore dhe  militare serbo-ruse për ta rikthyer Kosovën nën sundimin e egër kolonial dhe gjenocidal, duhet alarmuar përditë diplomatët e ambasadave të huaja në Kosovë, JO për Ligjin e UÇK-së dhe të betimit të saj, të miratuar me plot të drejtë legjitime, ligjore dhe kushtetuese nga ana  e Kuvendit të Kosovës.