U festua 15-vjetori i Pavarësisë së Kosovës në New York dhe New Jersey

Prof.Asc.Dr.Gëzim MUSTAFAJ

Presidënt i Shoqatës “Skëndërbej”

Shoqata e Ushtarakëve “Skenderbej” në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, (New York dhe New Jersey), e ka kthyer në traditë festimin e ngjarjeve historike të kombit tonë.

Në 15-vjetorin e Pavarsisë së Kosovës, kësaj ngjarje historike për popullin shqipëtar të Kosovës dhe mbarë kombin tonë, më datë 19 shkurt. shoqata organizoi një aktivitet në Garfild New Jersey me pjesmarrjen e anëtarëve të shoqatës dhe të ftuar.

Në këtë aktivitet na nderuan me pjesmarrjen e tyre anëtarë dhe drejtues të UÇK-së të kryesuar nga Z.Astrit Huskaj, Kryetarë i veteranëve të UÇK-së për Amerikën, i cili foli për këtë ngjarje historike dhe për rrugën luftarake të UÇK-së. Ai solli përshendetjet e veteranëve të Luftës së Kosoves, por mbresëlënëse ishte përshendetja e drejtuesve të lartë të UÇK-së dhe udhëheqësve të Kosoves, që po mbahen padrejtësisht në Hagë. Të gjithë të pranishmit uruan me zemer që kjo padrejtësi të marr fund sa më parë.

Aktivitetin e moderoi Znj.Nadire Xhakolli.

Presidenti i Shoqates Z.Gëzim Mustafaj ju uroj të pranishemve mirseardhjen dhe foli mbi rrugën luftareke të UÇK nga krijimi dhe deri në përfundimin e luftës.

Z.Mihal Jano foli mbi konrtibutin e Shqipërise ne Luftën e Kosoves dhe kryesishtë ushtarakëve shqiptarë në përgatitjen e luftëtarëve të UÇK-së.

Z.Veri Talushllari foli mbi rolin e NATO-s dhe SHBA në Luftën e Kosovës.

Z.Agim Pira solli përshendetjet e Shoqatës Bijët e Shqipes ne Philadelfia.

Përshendeten Koloneli në Rezerve Z.Shefqet Saliu, Z.Bujar Hasani President nderi i shoqates. Z. Engjell Zerdelia, Z.Sulejman Avdia, etj.

Z. Gëzim Mustafaj i dhuroi Z.Astrit Huskaj Librin e tija Lufta e Kosoves dhe NATO, një veshtrim Politiko-Ushtarak dhe Z.Engjell Zerdelia librin Kongresi i Manastirit.

Atmosferen e këtij aktiviteti e zbukuroi anetari i Shoqates Z. Agim Shiqerukaj si DJ me poezite e bukura qe solli dhe kenget nga te gjitha trevat shqipëfolese.

Një falenderim i veçantë për pronarin e lokalit dhe anëtarin e shoqatës Z.Arben Xhanbazi për organizimin e persosur të këtij aktiviteti.

Mirë u takofshim në aktivitete te tjera.

Related Posts