Temperaturat e larta thajnë liqenin e Shkodrës (video)

Liqeni i Shkodrës është në ditët e tij më të këqija. Temperaturat e larta dhe mungesa e reshjeve kanë bërë që të ulet niveli i ujit dhen breg të dalin plehrat si në një moçal.

Niveli i ujit ka rënë shumë në liqenin e Shkodrës. Kurse plehrat mbulojnë bregun. Kryesisht nga barishtet që tashmë pjesën më të madhe të liqenit  në territorin shqiptar e kanë kthyer në një moçal.

Kohën kur është thatësirë, barishtet nxjerrin pjesën më të keqe. Bregu ngjason me një kënetë të lënë pas dore dhe liqeni humbet komplet bukurinë e tij.

Nga ana tjetër në pastrimin e një pjese të liqenit kanë menduar pushuesit ditorë që e shfrytëzojnë afërsinë me Shkodrën për t’iu shmangur vapës së verës. Por edhe peshkatarët që ankohen se nuk ka peshk.

Liqeni i Shkodrës është më i madhi në Ballkan, i pasur me florë dhe faunë, ndërsa kujdesi ndaj bregut lë për të dëshiruar përveç ndërhyrjeve nga vetë pushuesit.

Related Posts