Telekomi i ka 72 milionë euro borxhe

Kryetari i Sindikatës së Punëtorëve të Telekomit, Lamih Balaj, ka deklaruar se aktualisht Telekomi i Kosovës në përgjithësi është 72 milionë euro në borxh.

Balaj tha se një kohë Telekomi vlerësohej 1 miliard e 200 milionë euro, ndërsa sot ka borxh me miliona.

“NjĂ«here njĂ« kohĂ« Telekomi i KosovĂ«s vlerĂ«sohej 1 miliard e 200 milionĂ« euro, ndĂ«rsa sot Ă«shtĂ« nĂ« borxh 72 milionĂ« euro”, Ă«shtĂ« shprehur Balaj.

Tutje, Balaj tha se kontrata e Telekomit me Z-Mobile ka hapur rrugë kontratave tjera të dëmshme.

“Kontrata me Z-Mobile i ka hapur rrugĂ« kontratave tjera tĂ« dĂ«mshme. Ajo kontratĂ« Ă«shtĂ« fillimi i kontratave tĂ« dĂ«mshme”, ka thĂ«nĂ« Balaj.

“E di qĂ« ka ndodhur njĂ« kontratĂ« ku njĂ« metĂ«r kabllo optike Ă«shtĂ« dĂ«rguar tek njĂ« operator dhe Ă«shtĂ« paguar 44 euro e 77 cent pĂ«r metĂ«r. NdĂ«rsa me shumicĂ« kushton diku rreth 12-13 cent”, shtoi Balaj.

Related Posts