Të zhgënjyer nga BE, 40% e italianëve kërkojnë daljen nga blloku

Rreth 40% e italianëve dëshirojnë të largohen nga Bashkimi Europian dhe Eurozona tregon një sondazh i fundit, i realizuar në mesin e pakënaqësisë në rritje mes popullatës atje për shkak të indiferencës së treguar nga BE-ja ndaj vendit më të goditur në kontinentin e vjetër prej pandemisë.

“A do të pranonit të dilnit nga eurozona dhe BE”, ishte pyetja e drejtuar nga Termometro Politico, një institut italian i specializuar në anketime dhe hulumtim. 40% e italianëve thanë se e donin daljen nga të dyja, 6.1% ishin vetëm për shkëputje nga BE-ja dhe 7.3% thanë se vendi duhet të largohet nga eurozona.

Ka megjithatë edhe mjaft besnikë ndaj bllokut pasi 41.7% të të intervistuarve, u shprehën në favor të qëndrimit në BE. Italia raportoi 482 vdekje të reja fundit nga romani koronavirus, duke e cuar kështu bilancin e përgjithshëm të jetëve të humbura në 23.227.

Vendi po i afrohet fundit të javës së gjashtë të një bllokimi mbarëkombëtar; njerëzit lejohen të dalin nga shtëpitë e tyre vetëm për arsye thelbësore ose blerje ushqimesh dhe përkujseje për anëtarët e familjes.

Në përgjithësi, Italia ka afro 176,000 raste të konfirmuara. Tre ditë më parë, kryetarja e Komisionit Europian, Ursula von der Leyen ofroi një “apologji të thellë” për faktin që Italia u la vetëm gjatë luftës kundër koronavirusit, ndërsa shtoi se askush nuk ishte i përgatitur për këtë situatë.

Gazeta SHQIP

Related Posts