Të paktën 460 haxhilerë të vdekur nga i nxehti i madh

Numri zyrtar i të vdekurve nga pelegrinazhi i Haxhit të këtij viti është rritur në pothuajse 500.

Numri i vërtetë mund të jetë më shumë se dyfishi i asaj pasi raportet dolën se rreth 600 adhurues egjiptianë vdiqën në rrugën për në Mekë mes vapës ekstreme, shkruan CNN.

Të paktën 14 malajzianë, 165 indonezianë, 68 jordanezë, 35 pakistanezë, 35 tunizianë, 11 iranianë dhe 98 indianë kanë vdekur, sipas autoriteteve në secilin vend.

22 jordanezë të tjerë janë shtruar në spital dhe 16 janë ende të zhdukur, tha Ministria e Jashtme jordaneze.

Dhjetëra iranianë janë shtruar gjithashtu në spital për shkak të goditjes së nxehtësisë dhe kushteve të tjera, tha Gjysmëhëna e Kuqe iraniane të mërkurën, sipas agjencisë gjysmëzyrtare të lajmeve të Iranit Tasnim.

Sipas një raporti të CNN, kjo e çon numrin e fundit zyrtar të vdekjeve për pelegrinazhin e këtij viti në të paktën 460.

Numri i të vdekurve pritet të rritet shumë më tej, pasi Arabia Saudite dhe Egjipti ende nuk kanë publikuar shifra zyrtare.

Për më tepër, qeveritë janë të vetëdijshme vetëm për pelegrinët që janë regjistruar dhe kanë udhëtuar në Mekë si pjesë e kuotës së vendit të tyre – ka më shumë vdekje në mesin e pelegrinëve të paregjistruar.

Pelegrinët e bënë udhëtimin e këtij viti në temperatura të larta të rrezikshme deri në 49 gradë Celsius.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *