Stuhi e fuqishme dhe shi i dendur, përmbytet Pazari i Madh, një i vdekur

Stuhi e fuqishme në Stamboll, përmbytje e Pazarit të Madh, raportohet një i vdekur. Rreshje të mëdha shiu kanë rënë sot në Stamboll, qe kane shkaktuar përmbytje në disa zona si dhe Pazarin e Madh, ndërsa zyrtarët thanë se një burrë u gjet i vdekur në qytet.

Shiu filloi në disa pjesë të Stambollit në mëngjes herët dhe u be me intensiv gjate mesditës. Pamjet nga pjesë të Pazarit të Madh tregojnë dyqanxhinjtë, me ujin që arrin deri tek kyçi i këmbës, duke e nxjerrë atë nga dyqanet dhe korridoret e tyre.

Një burrë i pastrehë u gjet i vdekur në rrethin Unkapani në anën evropiane të qytetit për shkak të përmbytjeve, ka shkruar në Twitter një zëdhënës i komunës së Stambollit.

Shumë rrugë në Stamboll, përfshirë seksione të plazheve të Bakirkiyoi dhe një pjesë të autostradave kryesore të qytetit janë përmbytur gjithashtu, tha Qendra Koordinuese e Menaxhimit të Fatkeqësive Komunale të Stambollit (AKOM).

Uji përmbyti gjithashtu një rrugëkalim nëntokësor, ku shumë dyqane janë në rrethin Eminonos, tha ai. Planet e transmetuara nga mediat turke tregojnë qindra libra dhe produkte që notojnë në ujë ndërsa dyqanxhinjtë përpiqen të arrijnë në bel për të pastruar zonën.

Related Posts