Petkoviq pas aksionit të policisë në veri: Piromani ballkanas, Albin Kurti dëshiron luftë

Drejtori i Zyrës për Kosovë në qeverinë serbe, Petar Petkoviq, ka thënë se vendosja e Policisë së Kosovës në degët e Bankës Postare të Kursimeve, është ‘një akt tjetër i dhunshëm i shfuqizimit të institucioneve serbe në veri dhe i dëbimit të popullit serb’.

“Sipas urdhrit personal të Albin Kurtit, në ora 15:15 policia ka bastisur të gjitha degët e Bankës së Kursimeve Postare dhe Departamentit të Thesarit në të katër komunat në veri të Kosovës. Kurti ka pritur që të kalojë dialogu dhe duket se dështimi i përjetuar në lidhje me anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës, zgjati një lëvizje të re të njëanshme që synonte të shkaktonte trazira dhe kaos”.

Ai shtoi se ”është e qartë se ”piromani ballkanas Albin Kurti” dëshiron luftë dhe vuajtje të popullit serb, sepse gjithçka që ka bërë në muajt e fundit, po e bën ekskluzivisht për hir të dëbimit të serbëve nga territori i Kosovës”.

“Tani është e qartë se ata gjatë gjithë kohës kanë simuluar praninë dhe pjesëmarrjen e tyre në dialog, sepse prisnin të shpërbleheshin në Këshillin e Evropës. Dhe, meqë dështuan, është e qartë se qëllimi kryesor dhe vendimi për shfuqizimin e dinarit, nuk është vetëm ndalimi i pagave, pensioneve, përfitimeve sociale, heqja e shpenzimeve materiale për institucionet tona serbe në Kosovë si spitalet, shkollat ​​dhe kopshtet, por synimi është mbyllja e Kursimeve të Postës, mbyllja e të pesë degëve, të cilat janë hapur në vitin 2018. Banka ka 89 punëtorë”, tha Petkoviq.

Ai ka paralajmëruar se do të bisedojë me të dërguarin e BE-së për dialog, Miroslav Lajçak, dhe se do të ftojë edhe përfaqësuesit e Quint-it dhe do t’i informojë të gjithë në skenën ndërkombëtare për siç e konsideron ”paligjshmërinë dhe terrorin e Kurtit”.

“Ky nuk është një veprim i ri, vetëm kaq, në përshkallëzim. Është një sulm i dhunshëm ndaj vetë dialogut, sepse çështja e dinarëve dhe zgjidhja e fatit të Postës është bërë pjesë integrale e dialogut. Por Kurti e shkatërron atë sepse ai nuk i përgjigjet asaj”, shtoi ai.

Është e qartë se nuk ka paqe me Prishtinën, e cila nuk dëshiron të pajtohet për asgjë, por vetëm dëshiron të zbatojë politikën e saj antiserbe me dhunë, ka përfunduar Petkoviq.

Related Posts