Parlamenti gjerman rrit masat e sigurisë antiCOVID-19

Dhoma e Ulët e parlamentit gjerman, Bundestag, do të rrisë masat e tij të sigurisë lidhur me koronavirusin e ri pas pushimit të verës, nën dritën e rritjes së infeksioneve në vend.

Në një komunikim të brendshëm, presidenti i Bundestagut, Wolfgang Schaeuble rekomandoi urgjentisht mbajtjen e një maske në të gjitha ndërtesat e parlamentit nga e hëna.

“Ky rekomandim urgjent vlen pĂ«r tĂ« gjithĂ« personat dhe tĂ« gjitha zonat e lĂ«vizjes, siç janĂ« korridoret dhe vendkalimet e shkallĂ«ve, mjediset e pushimit, dhomat e larjes, zonat e ngrĂ«nies (me pĂ«rjashtim tĂ« personave nĂ« tryezĂ«) dhe bibliotekĂ«n, por edhe pĂ«r sallat e bordeve dhe tĂ« mbledhjeve”, shkruhet nĂ« rekomandimin e brendshĂ«m.

“NĂ« sallĂ«n plenare, nĂ« sallat e konferencave dhe sallat e mbledhjeve, si edhe nĂ« zyra, veçanĂ«risht nĂ« tĂ« juajat, maska mund tĂ« hiqet, nĂ«se keni zĂ«nĂ« njĂ« vend nĂ« distancĂ«n e kĂ«rkuar prej tĂ« paktĂ«n 1,5 metra dhe Ă«shtĂ« i garantuar ajrimi i mirĂ«â€, vazhdohet nĂ« rekomandim.

Njoftimi i brendshëm u drejtohet kryesisht rreth 3 100 punonjësve të administratës së Bundestagut dhe pothuajse 2 800 deputetëve në Berlin. /ATSH-DPA/

Related Posts