Një gotë në ditë rigjeneron mëlçinë dhe shpëlan të gjitha helmet nga trupi

Hirra është lëng i cili përftohet nga qumështi i lopës me rastin e përpunimit të djathit.

Është shumë e pasur me minerale, vitamina, aminoacide, proteina dhe bashkime të tjera, të cilat janë të shëndetshme për organizmin tonë, transmeton Telegrafi.

Meqenëse është fjala për lëngje, e dimë që ato shpejt arrijnë deri te të gjitha organet nëpërmjet të të cilave kompensohen shumë mungesa në organizmin tonë.

Për shkak të vlerës së ulët të pH-së, transportimi deri te organi është shumë i shpejtë dhe efikas.

Në një litër hirrë mund të gjenden vetëm 360 kalori, gjë që është përgjysmë më pak se kaloritë të cilat mund t’i gjejmë në një litër të qumështit të freskët.

Pos kësaj që përmendëm më sipër, hirra përmban edhe albumina. Mineralet të cilat i gjejmë në hirrë mirëmbajnë tonusin e qelizave dhe pengojnë tensionin e lartë të gjakut, sulmin në tru dhe infarktin.

Nga ana tjetër, proteinat pengojnë osteoporozën, rregullojnë kolesterinën, ndalin veprimin e gurëzve të dhëmbëve, rrisin masën e muskujve, forcojnë imunitetin, zvogëlojnë stresin dhe, ajo që është më me rëndësi, rigjenerojnë mëlçinë.

Duhet të dihet që ushqimi intensiv me hirrë, në të gjitha format origjinale të saj dhe derivateve, çon deri te rigjenerimi i shpejtë i vendeve të sëmura në organizëm.

Njëra ndër mënyrat e përgatitjes së hirrës:

1 litër qumësht vlohet. Derisa është ende qumështi i nxehtë shtohet lëng limoni.

Në 1 litër qumësht hidhet lëng i një limoni. Lihet të ftohet. Kur të ftohet qitet në shishe. Mbahet në frigorifer.

Related Posts