,

Latif Gashi ftohet nga Specialja

Ish-shefi i Shërbimit Ushtarak në Zonën Operative të Llapit dhe ish-deputeti i PDK-së, Latif Gashi është ftuar nga Gjykata Speciale për intervistim. Lajmi është konfirmuar nga Gashi përmes një statusi në Facebook, shkruan Fokusi.info.

“Ju njoftoj se sot kam pranuar njĂ« thirrje telefonike nga njĂ« hetues pĂ«r intervistim nga Gjykata Speciale nĂ« HagĂ«. Ky intervistim do tĂ« bĂ«het me 27 gusht 2020. Si nĂ« shumĂ« procese tĂ« deritanishme pĂ«r liri dhe pavarĂ«si: Ilegalja e hershme, ilegalja dhe formimi i UÇK-sĂ«, lufta e UÇK-sĂ«. Procesin e pavarĂ«sisĂ« dhe atĂ« tĂ« shtetndĂ«rtimit; Procese gjyqĂ«sore nga gjykata e UNMIK, ai nga Gjykata EULEX, (gjithsej 16 vite nĂ« shĂ«rbim tĂ« drejtĂ«sisĂ« ndĂ«rkombĂ«tare). VetĂ«m pĂ«r tĂ« plotĂ«suar standarde ndĂ«rkombĂ«tare tĂ« pa drejta ndaj luftĂ«s sĂ« UÇK-sĂ«â€, shkroi Gashi.

Ish-shefi i ShĂ«rbimit Ushtarak nĂ« ZonĂ«n Operative tĂ« Llapit tha se do tĂ« dĂ«shmojĂ« edhe njĂ«herĂ« se lufta e UÇK-sĂ« ka qenĂ« dhe mbetet e drejtĂ«.

“Tani dhe kurdo qoftĂ«, unĂ« dhe bashkĂ«luftĂ«tarĂ«t e mi edhe kĂ«tĂ« herĂ« do tĂ« dĂ«shmojmĂ« se lufta e UshtrisĂ« Çlirimtare tĂ« KosovĂ«s ka qenĂ« vendimtare e drejtĂ« dhe do mbetet e tillĂ«. Triumfuam falĂ« mbĂ«shtetjes sĂ« popullit tĂ« KosovĂ«s dhe jashtĂ« saj, gjakut tĂ« dĂ«shmorĂ«ve dhe ndihmesĂ«s sĂ« NATO tĂ« prirĂ« nga SHBA. Edhe kĂ«saj radhe do tĂ« dalim faqebardhĂ«, me dinjitet e krenar pĂ«rjetĂ«sisht qĂ« kishim fatin ta ndĂ«rrojmĂ« historinĂ« nga robĂ«ria nĂ« liri”, pĂ«rfundoi Gashi.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3837533116262911&id=646636515352603

Related Posts