Kusari: Jam e tronditur nga ajo çfarë ka bërë sot VV-ja me anëtarët e KPM-së

Deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje, Nijazi Isaku e Besim Muzaqi, kanë kërkuar shkarkimin e Bordit të Komisionit të Pavarur për Media, pasi, sipas tyre “KPM-ja rrezikoi sigurinë nacionale me kanalet serbe”.

Juristja e medias, Flutura Kusari thotë se ajo çfarë ka bërë sot Lëvizja Vetëvendosje në Kuvend me anëtarët e Komisionit të Pavarur për media, është njëjtë sikurse të ftohen gjyqtarët dhe t’u kërkohet llogari për vendimet e tyre.

Sipas saj, ky është një sulm brutal i pavarsisë së një institucioni që sipas Kushtetës është i pavarur.

“Ajo cfare ka bere sot Levizja Vetevendosje ne Kuvend me anetaret e Komisionit te Pavarur per Media eshte njejte sikur me i ftu gjyqtaret dhe me iu kerku llogari per vendimet e tyre. Eshte sulm brutal i pavaresise se nje institucioni qe sipas Kushtetutes eshte i pavarur. E tronditur me përkeqësimin kaq te shpejte te lirise se medias ne Kosove. Por por por, shqetesimi im kryesor ka te beje me sigurine fizike te anetareve te KPM-se. Gjuha e perdorur nga ana e deputetve javen e kaluar dhe sot (ndonese sot gjuhe me e zbutur) eshte nxitje e dhunes ndaj anetareve. Shpresoj qe te mos iu ndodhe asgjë”, ka shkruar ajo në Facebook.

https://www.facebook.com/kusari/posts/10160033511993244?ref=embed_post