Kjo rrugë futet në Librin Guinness, nuk do ta besoni arsyen

Që edhe rrugët të futeshin në Librin Guinnes nuk e kishim dëgjuar më parë.

Por ja që ka ndodhur, dhe rruga ndodhet në një zonë veriore të Uellsit.

Arsyeja lidhet me pjerrësinë e saj.

Banorët në Harlech festuan futjen e rrugës në Guinness World Records pasi u verifikua pjerrtësia e saj prej 37.45%.

Rekordi mbahej nga Baldëin Street në Dunedin, Zelanda e Re, me një gradient prej 35% në pjesën më të madhe të saj.

Banorët kanë bërë fushatë të gjatë për marrjen e titullit Guinness World Records.

“Ndjej lehtësim të plotë dhe gëzim. Më vjen keq për Zelandën e Re, por pjerrtësia është pjerrtësi”, tha nxitësi i fushatës Gwyn Headley.

 

Related Posts