Kaça, një frut i shkëlqyer për të rritur imunitetin

Një nga përfitimet më mbresëlënëse të kaçave është përmbajtja e tyre e madhe e vitaminës C.

Ky frut përmban më shumë vitaminë C nga të gjitha pemët dhe perimet.

Vitamina C luan rol thelbësor në sistemin tuaj imunitar:

duke stimuluar prodhimin e qelizave të bardha të gjakut të quajtura limfocite, të cilat mbrojnë trupin tuaj kundër infeksionit

duke rritur funksionin e limfociteve

duke ndihmuar në ruajtjen e shtresës mbrojtëse të lëkurës suaj kundër patogjenëve të jashtëm

Përveç vitaminës C, kaçat përmbajnë nivele të larta të polifenoleve dhe vitaminave A dhe E, të gjitha këto ndihmojnë në forcimin dhe mbrojtjen e sistemit tuaj imunitar.

Related Posts