Haziri e prishë romansën me Vetëvendosjen: Po na shohin si barkë për mbijetesë

Nënkryetari i LDK’së, Lutfi Haziri, ka thënë se kundërshtarët politikë po tentojnë të shfrytëzojnë Lidhjen Demokratike të Kosovës si barkë për mbijetesë politike.

Ai ka thënë se asnjë parti s’mund t’i caktojë rregulla LDK’së dhe as s’mund ta bëjnë Partinë e Ibrahim Rugovës degë të Vetëvendosjes.

“Spekulimet se një parti tjetër e donë Lutën e një parti dikë tjetër, mos u theni në emra as mos u gëzoni në emra sepse nuk mund të vendosin partitë e tjera për neve, nuk jemi degë e VV-së as nuk jemi degë e kërkujtë tjetër”, ka thënë Haziri, sot në Gjilan.

Ai ka thënë se me LDK’në s’mund të bashkëpunojnë as ata që e kanë rrënuar ura dhe kanë helmuar pusin.

“Ata po e shohin LDK-në si barkë të mbijetesës politike, në atë barkë mund të hypin vetëm partnerët jo dikush tjetër. Jo ata që e kanë helmuar pusin dhe që kanë rrënuar ura, por jo edhe ata që nuk janë kredibil për të qenë pjesë e kësaj ecje politike”, ka thënë Haziri.

Kohëve të fundit, deputetët e Vetëvendosjes, rend me rend, po i kërkojnë koalicion LDK’së.

Albin Kurti ka thënë se koalicioni me LDK’në mundësonë t’i fitojnë 70 deputetë.

Mirëpo, Vetëvendosje ka kushtëzuar bashkëpunimin me LDK’në, duke kërkuar pozitën e Shefit të Qeverisë.

Në LDK kanë thënë se nuk e japin pozitën e Shefit të Ekzekutivit.

Krejt këto kalkulime politike po bëhen pak para se të shpërndahet Parlamenti.

Related Posts