Haxhiu: Ligji për çmimin e barnave nuk po implementohet, mund të ketë rritje të kontrabandës

Deputeti i PDK-së, njëherit anëtar i Komisionit për Shëndetësi, Bekim Haxhiu ka deklaruar se ani pse ligji që cakton çmimin e barnave ka hyrë në fuqi, i njëjti nuk ka filluar ende të implementohet.

Ai, thotë se derisa nuk ka implementim të këtij ligji mund të ketë rritje të kontrabandës dhe futjes ilegale të barnave në Kosovë.

“Ligji ka hyr në fuqi, por ka probleme në implementim dhe kjo rrezikon rritjen e kontrabandës dhe futjes ilegale të barnave në Kosovë sepse MSH është vonuar në miratim të akteve nën ligjore për ta rregulluar këtë fushë”, është shprehur Haxhiu, për Front Online.