Haradinaj: Kurti e shihte Dukagjinin si Metohi

Shefi i GP të AAK-së, Daut Haradinaj, ka thënë se me vetëdije të plotë ka votuar për shkarkimin e kryeministrit në detyrë, Albin Kurti.

Ai në RTK ka thënë se ky gjykim i tij ka ardhur për arsye të shumta, duke përmendur edhe diskriminimin e rajonit të Dukagjinit në ndarjen buxhetore.Ai ka thënë se Dukagjinin, Kurti e ka parë si Metohi.

“Thjesht ka dashtĂ« me pa Dukagjinin si Metohi. E ka sanksionu njĂ« regjion tĂ« tanĂ«â€, ka thĂ«nĂ« ai.Ai ka thĂ«nĂ« se jetĂ«gjatĂ«sia e qeverisĂ« sĂ« ardhshme do tĂ« varet nga marrĂ«veshja finale me SerbinĂ« dhe punĂ«t tjera me rĂ«ndĂ«si, siç Ă«shtĂ« liberalizimi i vizave.“MarrĂ«veshja finale do tĂ« jetĂ« ajo qĂ« do tĂ« garantojĂ« jetĂ«gjatĂ«sinĂ« nga qeveria e re. NĂ«se arrijmĂ« qĂ« tĂ« liberalizohen vizat, do tĂ« jetĂ« njĂ« arritje e madhe. E shoh si njĂ« qeveri qĂ« ka njĂ« punĂ« jo tĂ« lehtĂ«. Do tĂ« jemi bashkĂ«punues, por do tĂ« jemi edhe kritik. ThelbĂ«sore Ă«shtĂ« krijimi i njĂ« qeverie tĂ« re”, tha ai.