Haradinaj distancohet nga deklaratat e Demalijajt: As ai vetë nuk mendon ashtu po koka idhnu najsen

Kryeministri Ramush Haradinaj Ă«shtĂ« distancuar nga deklarata e deputetit tĂ« partisĂ« sĂ« tij, AAK-sĂ«, Shkumbin Demalijaj, i cili ka thĂ«nĂ« se ‘po tĂ« kishte mundĂ«si vetĂ«m njerĂ«zit e AAK’sĂ« do t’i shihte nĂ« punĂ«â€.

“Distancohna prej kĂ«saj, nuk mendoj se as Demaliaj mendon ashtu, as nuk mendon nĂ« kĂ«tĂ« KosovĂ« normal ashtu nĂ« KosovĂ« tĂ« gjithĂ« duhet me pasĂ« punĂ«, nuk mendon askush ashtu.”, ka thĂ«nĂ« Haradinaj pĂ«rcjell Periskopi derisa ka shtuar se ‘ndoshta ka pasĂ« naj idhnim Demalijaj”

Deputeti Demaljijaj ka thĂ«nĂ« sot”

“AsnjĂ« njeri pĂ«rpos AleancĂ«s nuk kisha pas qef me pa nĂ« punĂ« nĂ« KosovĂ«, pse unĂ« mĂ« ndihmu tjetĂ«r kĂ«ndĂ« qĂ« ma ka kundĂ«rshtu programin e AleancĂ«s, unĂ« I jap pĂ«rparĂ«si njerĂ«zve tĂ« AleancĂ«s.

Ndërkohë në konferencë me gazetarë, Kryeministri ka mohuar konstatimet e Bankës Botërore se në Kosovë po rritet papunësia. Ai ka thënë se është e kundërta.

“Nuk ka humbje tĂ« vendeve tĂ« punĂ«s nĂ« KosovĂ«, ka rritje tĂ« vendeve tĂ« punĂ«s, ka rritje ju siguroj, nuk Ă«shtĂ« rritja qĂ« kemi qejf me e pa, por ka rritje tĂ« vendeve tĂ« punĂ«s”, ka thĂ«nĂ« kryeministri.

Haradinaj është pyetur nga gazetarët edhe për mbylljen e kazinove.

“Jemi tĂ« vetĂ«dijshĂ«m se mbyllja e kĂ«tyre bizneseve rezulton edhe me humbjen e vendeve tĂ« punĂ«s. Me thĂ«nĂ« tĂ« drejtĂ«n i gjithĂ« ai presion qytetar e parlamentar dhe krejt ato zhvillime qĂ« ndodhĂ«n ka rezulutu me mbylljen e tyne. Do tĂ« kĂ«rkoj prej MinistrisĂ« sĂ« PunĂ«s me hapĂ« njĂ« program tĂ« caktumĂ« pĂ«r me vepru ndaj kĂ«tyne, por ende s’ka dicka konkrete”, ka thĂ«nĂ« ai.