,

Gjashtë muaj nga vendosja e taksës 100 për qind, Bosnja e Hercegovina eksporton 27 milionë euro më pak në Kosovë

Eksporti i mallrave nga Bosnja e Hercegovina në drejtim të Kosovës në gjashtë muajt e fundit krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit paraprak ka rënë për 27 milionë euro.

Kështu ka thënë ministri boshnjak për Tregti të Jashtme dhe Lidhje Ekonomike, Mirko Sharoviq.

Ai për Vijesti.ba ka treguar se nga vendosja e tarifës 100 për qind, ekonomia boshnjake është dëmtuar dukshëm.

“Kjo mund të shihet nëse marrim për shembull katër muajt e parë të vitit 2019, kur kemi eksportuar produkte me vlerë 500 mijë euro, ndërsa në katër muajt e parë të 2018 kemi eksportuar mallra me vlerë 20 milionë euro”, ka thënë ai, përcjell Telegrafi.

Sipas Sharoviq, nëse tarifa 100 për qind nuk largohet deri më 1 korrik, atëherë kur do të mbahet samiti i udhëheqësve të Ballkanit Perëndimor në Paris, Bosnja e Hercegovina dhe Serbia do të marrin në konsideratë futjen e modeleve të ndryshme të kundërmasave.

Ndryshe, Qeveria e Kosovës më 21 nëntor kishte marr vendim që t’iu vendoset tarifa doganore prej 100 për qind, mallrave që importohen nga Serbia dhe Bosnja e Hercegovina.

Related Posts