FSP-PTK shkëput marrëdhëniet me Bordin e përkohshëm të Telekomit

Federata Sindikale e Pavarur e PTK-së (FSP-PTK) ka shkëputur të gjitha marrëdhëniet me Bordin e përkohshëm të Telekomit dhe se nuk e njeh atë si bord.

FSP-PTK njofton se këtë vendim e ka marrë për shkak të siç thuhet, veprimeve të papërgjegjshme dhe në dëm të interesave të Telekomit”.

Me këtë rast, FSP-PTK kërkon nga Qeveria e Kosovës shkarkimin e Bordit të Përkohshëm të Drejtorëve dhe caktimin e një bordi tjetër të përkohshëm ‘që ka vërtet guxim dhe profesionalizëm me udhëheq Telekomin’.

“FSP-PTK më 7 gusht 2020 kemi pas një takim me Bordin e Përkohshëm të Drejtorëve (BPD), ku janë zotuar se nuk merreni me menaxhmentin aktual sepse përzgjedhja e KE dhe ZKTH do të behet përmes konkursit publik, njëkohësisht janë zotuar se do të punojnë në strategjinë dalëse/zhvillimore nga kriza që ka kapluar Telekomin para syve të bordeve të kaluara. Gjithashtu, janë zotuar që BPD, Menaxhmenti dhe FSP-PTK të punojnë së bashku në tejkalimin e krizës. Sot, duke monitoruar nga afër takimin e BPD janë vërejtur se: BPD janë në shërbim të klaneve të caktuar në dëm të Telekomit dhe nuk janë duke i kryer detyrat që iu janë besuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës”, thuhet në njoftim.