Flasin nga Parlamenti Evropian, japin lajmin e fundit për vizat

Raportuesja për Kosovën në Parlamentin Evropian, Viola von Cramon, ka thënë se liberalizimi i vizave për qytetarët e Kosovës, do të duhej të ndodhte dy vjet më parë.

NĂ« njĂ« intervistĂ« ekskluzive pĂ«r gazetĂ«n “Bota sot”, von Cramon ka konfirmuar se Kosova ka pĂ«rmbushur tĂ« gjitha standardet e vendosura si kusht, duke pĂ«rfshirĂ« edhe marrĂ«veshjen pĂ«r Demarkacionin e Kufirit me Malin e Zi.

Por, sipas saj, Këshilli ka ngecur në këtë proces dhe vetëm atij i takon vendimi për këtë çështje.

“NĂ« tĂ« vĂ«rtetĂ«, tĂ« gjitha standardet janĂ« pĂ«rmbushur, kĂ«shtu qĂ« liberalizimi duhet tĂ« ndodhte dy vjet mĂ« parĂ«, por KĂ«shilli nuk ka ecur pĂ«rpara nĂ« kĂ«tĂ« drejtim, edhe pse vetĂ«m ata mund tĂ« vendosin”, ka deklaruar von Cramon.

Eurodeputetja gjermane shpreson që gjatë Kryesisë aktuale të Këshillit gjerman do të sillet në agjendë dhe së shpejti do të merret një vendim.

“Kjo varet vetĂ«m nga KĂ«shilli pĂ«r tĂ« vendosur, ata duhet tĂ« kishin vendosur dy vjet mĂ« parĂ«, shpresoj qĂ« gjatĂ« KryesisĂ« aktuale tĂ« KĂ«shillit gjerman do tĂ« sillet nĂ« agjendĂ« dhe sĂ« shpejti do tĂ« merret njĂ« vendim”, ka theksuar Viola von Cramon.