Djali jetim dhe gezimi për këpucët e reja: Ndër fotografitë më prekëse ndonjëherë!

Werfel, 6-vjeçari i cili është rritur në një jetimore në Austri.

Fytyra e buzëqeshur e Werfelit shpreh një lumturi të pashoqe, kur Kryqi i Kuq amerikan i dhuron një palë këpucë të reja.

Kjo fotografi është bërë nga Gerald Waller në vitin 1946, është botuar në revistën “Life Magazine”, dhe është përzgjedhur si ndër më të mirat të bëra ndonjëherë, dhe njihet si “Djali me këpucë të reja”.

Jo të gjithë fëmijët në botë kanë të njëjtin fat.

Shumë fëmijë rriten pa prindër dhe jetojnë në kushte shumë të rënda, ku u mungojnë edhe gjërat elementare për jetë.

Kjo dukuri ka ekzistuar gjithmonë, dhe akoma ndodh.

Related Posts